Creació musical en directe amb codi

Lina Bautista i Iván Paz

Data:
Divendres 6 – dissabte 7 de Julio 2018 (per començar l’estiu)

Horari:
17h a 20h
A partir de les 20h del dissabte sessió oberta al públic

Lloc:
Plató i Sala Ricson, Hangar

Preu:
30€

El present taller introdueix les bases del live coding des d’una perspectiva
crítica, perquè les assistents puguin iniciar-se en la pràctica i s’apropiïn
de les tècniques per utilitzar-les en discursos propis.

Introducció, una mica d’història, conceptes bàsics
Diferents tipus de llenguatges i programes, instal·lació.
Funcionalitats bàsiques.
Synths, Samples i algorismes capaços de generar material sonor.

2.1 Com modificar en temps real aquests algorismes.
Estructures bàsiques aplicables a una composició.

3.1 Performance final.

+ info. i Inscripcions en: toplapbarcelona@hangar.org

Més info. important:

– els participants hauran de portar el seu ordinador amb qualsevol sistema operatiu.

– Utilitzarem com a programari de base Tidal.cycles  pots trobar AQUÏ les instruccions d’instal·lació. Si necessites ajuda per a la instal·lació escriu-nos un mail i/o venir a Hangar qualsevol dijous de 17h a 20h

– No són necessaris coneixements previs musicals o de programació. (encara que pot ajudar!)

– Tindrem aire condicionat

Toplap Barcelona: És un col·lectiu que practica i promou el live coding com a tècnica de creació sonora i visual a Barcelona, generant una apropiació tecnològica a través de l’ús i desenvolupament de programari lliure i obert enfocat a generar relacions i discursos propis. Amb Toplap organitzem activitats a Barcelona com a sessions de live coding from scratch, trobades, tallers i Algoraves.

Lina Bautista: Va estudiar composició musical a Bogotà, Colòmbia. Des de 2010 viu i treballa a Barcelona, on va acabar els seus estudis de composició musical i noves tecnologies, Disseny de Sistemes Musicals Interactius i Art sonor. Amb el seu projecte musical ha realitzat concerts en un sens fi de ciutats d’Espanya i Europa.
Actualment treballa amb l’Orquestra del caos, associació i projecte de recerca sobre música experimental i art sonor, i amb Familiar, fent tallers DIY. És coordinadora tècnica en Mediaestruch, i imparteix classes en institucions com SAE Institute, i el Master en Art sonor de la Universitat de Barcelona.

Iván Paz: És físic i matemátemático per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM). Explora metodologies d’intel·ligència artificial enfocades en la creació i modoficación d’algorismes amb propositos creatius (live coding). Aquesta recerca forma part del seu recent àlbum Visions of space (Bohemian drips, Berlin, 2017). El seu treball es desenvolupat dins del moviment de cultura lliure, que fomenta l’acte-creativitat sobre el consum cultural.

Ha estat professor de la Facultat de Ciències de la UNAM (2011-2013), co-fundador del seminari SEMIMÚTICAS (2009) i col·laborador de l’escena mexicana de live coding. S’ha presentat en diversos països al voltant d’Europa i Amèrica i va guanyar la beca de recerca artística Banc-Sabadell-Hangar (Barcelona, 2015).

Ara mateix, acaba el seu doctorat en el Departament de ciències de la computació de la Universitat Politècnica de Catalunya, i és membre fundador del col·lectiu TOPLAP_Barcelona.